DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü

Kas

02-05 tarihleri arasında gerçekleşen Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı'nda, kurumumuzun atölyelerinde özenle üretilen seçkin takılarla yer aldık. Fuarın açılışını Sayın Diyarbakır Valisi Ali İhsan SU gerçekleştirdi ve etkinlik dört gün boyunca devam etti.

Her yıl farklı temalar etrafında tasarladığımız takılar, medya ve fuarı ziyaret eden katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü. Halkımızın beğenisine sunduğumuz takılarla gurur duyuyor ve gelecek yıllarda da aynı heyecanla daha fazla yaratıcılık sunmayı hedefliyoruz

Ekm

Diyarbakır'da bu yıl 3. kez düzenlenen "Kuaför Estetik Kozmetik ve Güzellik Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Etkinlik, Yenişehir ilçesinde bulunan Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Start Fuarcılık tarafından Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) desteğiyle düzenlendi. Fuarın açılış töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. 5-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenen bu fuara Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü olarak katılım sağladık.

Eyl

Diyarbakır Valimiz Sayın Ali İhsan SU'nun eşi Sayın Zeliha SU Hanımefendi enstitümüzü ziyaret ederek kurumumuzun işleyişi hakkında bilgi aldı.

Eyl

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi tescil işaretli Diyarbakır Karpuzunun tanıtılması amacıyla ortaklaşa düzenlediği 13. Diyarbakır Karpuz Festivali 22-23 Eylül tarihlerinde Dağkapı Meydanı’nda gerçekleşti.

Festival Keçi Burcu’ndan Dağkapı Meydanı’na kadar karpuz yüklü deve, bando takımı, erbane grubu ve folklor ekiplerinin yer aldığı kortejle başladı.

Korteje Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valimiz Ali İhsan Su, Bakan Yardımcıları Ramazan Can ve Hasan Yılmaz, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali,  kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin Dağkapı Meydanı’na ulaşmasıyla Bakan Tunç, Vali Su ve beraberindekiler, Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü Kuyumculuk ve Yarı Değerli Taş atölyelerinin ürünlerinin sergilendiği standımızı ziyaret ettiler.

Haz

15 Haziran tarihinde gerçekleştirdiğimiz Yıl Sonu Etkinliği'ne katılım sağlayan Diyarbakır Valimiz sayın Ali İhsan SU'nun eşi sayın Zeliha SU,  Diyarbakır Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin YILDIRIM'ın eşi sayın Hülya YILDIRIM, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan ÇİLOĞLU'nun eşi sayın Üstün ÇİLOĞLU, Dicle üniversitesi rektörümüz Profesör Doktor Sayın Mehmet Karakoç'un eşi Sayın Meral Karakoç, Kayapınar Kaymakamımız sayın Arif KARAMAN'ın eşi sayın Pınar KARAMAN,  Sur Kaymakamımız sayın Asım SOLAK'ın eşi sayın Esra SOLAK, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Murat KÜÇÜKALİ'nin eşi sayın Sevil KÜÇÜKALİ, Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı sayın Şirine ERONAT, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hüsamettin ATLI'nın eşi Rahime ATLI ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İbrahim ÜÇKÖYLÜOĞLU'nun eşi sayın Ayşegül ÜÇKÖYLÜOĞLU'na katılımları ve destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz.

We would like to express our gratitude for the participation and support of the esteemed Zeliha SU, spouse of our Diyarbakır Governor Ali İhsan SU, Hülya YILDIRIM, spouse of Diyarbakır Corps Commander Lieutenant General Hüseyin YILDIRIM, Üstün ÇİLOĞLU, spouse of Diyarbakır Provincial Gendarmerie Commander Brigadier General Gökhan ÇİLOĞLU, Meral Karakoç, spouse of our Dicle University Rector Professor Dr. Mehmet Karakoç, Pınar KARAMAN, spouse of our Kayapınar District Governor Arif KARAMAN, Esra SOLAK, spouse of our Sur District Governor Asım SOLAK, Sevil KÜÇÜKALİ, spouse of our Diyarbakır Provincial Director of National Education Murat KÜÇÜKALİ, Şirine ERONAT, Deputy Director of National Education in Diyarbakır, Rahime ATLI, spouse of our Yenişehir District Director of National Education Hüsamettin ATLI, and Ayşegül ÜÇKÖYLÜOĞLU, spouse of our Bağlar District Director of National Education İbrahim ÜÇKÖYLÜOĞLU, who attended and supported our Year-End Event held on June 15th.

Haz

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce merkez Kayapınar ilçesi Park 75'te düzenlenen Mesleki Eğitim Tanıtım Şenliği'ne katılan 23 meslek lisesi öğrencileri ürünlerini sergiledi. Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri tanıtmak amacıyla etkinlikte yer aldı.

Haz

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 17 ilçenin halk eğitimi merkezleri ile Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla düzenlenen programa, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali katıldı.

May

Diyarbakır Tekstil Sektörünün Geliştirilmesi İçin Ara Eleman Eğitimi Proje Lansmanında Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü olarak yerimizi aldık.  İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali proje kapsamında ilk etapta Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaköy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sur Hevsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin destekleneceğini belirtti.

Mrt

Kurumumuz çölyak hastaları için yiyecek içecek hizmetleri atölyemizde glutensiz ürünler üretmeye başladı.

Mrt

Kurumumuzda Çölyak hastaları için ilçe Kaymakamımız Sayın Murat Beşikçi il Müdürümüz Sayın Murat Küçükali ve ilçe müdürümüz sayın İbrahim Üçköylüoğlu'nun

büyük destekleri ile düzenlediğimiz, mutfağımızda glutensiz ürünlerle depremden zarar görmüş çadır kente ve yurtlarda barınan hastalarımıza yardımcı olmak

amacıyla üretime başladık. Bu süreçte bize maddi mannevi desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürü borç biliyoruz.