T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü

Giyim Üretim Teknolojileri Alanı

Giyim Üretim Teknolojileri Alanı

07-02-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Tanımı: Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

      Amacı: Giyim Üretim teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmıştır.

     Günümüzde, tüm ülkelerde genç ve yetişkin bireylerin istihdama geçişlerinde mesleki eğitim etkili bir araç olarak kullanılmaktadır. İş gücünün ekonomiye daha fazla katkı sağlaması eğilimi, istihdam amaçlı mesleki eğitimin önemini artırmıştır. Vasıflı işgücü ihtiyacı bu alanda eğitim veren yaygın eğitim, orta öğretim ve yüksek öğretim kurumlarında önemli ölçüde karşılanmaktadır.

     Bu alandaki öğrencilerimiz, alanı ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler alır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz hazır giyim sanayinde, çağımızın moda ve teknolojik gelişmelerine dayalı olarak bayan ve çocuk giyimlerinin kalıplarını hazırlayıp model çıkarabilecek donanıma sahip olurlar. Giyim üretim teknolojisi alanında çalışmak isteyenler, özel sektörlerdeki tekstil üretim işletmelerinde çalışabilecekleri gibi kendi atölyelerini de açabilirler. Bu alanda eğitim alan kişiler Türkiye' de yaygın olarak iş bulma imkânına sahiptir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 06.12.2022 08:52 - Görüntülenme: 2912
  Beğen | 0  kişi beğendi