T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü

El Sanatları Bölümü

El Sanatları Bölümü

07-02-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

       TANIMI: El Sanatları Teknoloji alanı altında yer alan yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

       AMACI: El Sanatları Teknolojisi alanı altında ye alan dallarda sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek yetiştirmek amaçlanmıştır.

         Geleneksel Türk el sanatları araştırıp inceleyerek bu alanda aldığı bilgiler doğrultusunda, özgün tasarımlar yapabilen ve üreten, nitelikli eleman yetiştiren bir bölümdür.

       Bu bölümde, çağın getirdiği modern ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak, geleneksel kültürümüzdeki nakış eserlerini modernize eden, işlem türüne göre elde ve makinede nakış işleyen, bilgisayarda desen çizebilen ve bu çizimleri bilgisayarlı nakış makinesinde uygulayan, iş çevresine uyumlu, girişimci, üretici, planlı, yenilikleri takip edebilen teknik elemanlar yetiştirilir.

        El Sanatları alanında mezun olan öğrencilerimiz, yeterlilikleri doğrultusunda; dokuma fabrikaları, turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmelerde, moda evlerinde, mefruşat mağazalarında, ev tekstil işletmelerinde iş bulabilir, kendi işyerinde veya evinde çalışabilir

 

 

     

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 06.12.2022 08:53 - Görüntülenme: 1845
  Beğen | 0  kişi beğendi